Kyotaku.dk
Hvad tilbyder vi?

1

Lærer

Anders Nordin som er født 1961. Begyndte med at spille Kyotaku 1987 og blev introduceret til Kyotaku af Agar Kyosui Noiri. Anders blev elev til Koku Nishimura 1996. Mange er siden blevet introducerede til Kyotaku igennem ham her i Danmark. Anders har igennem årene spillet rigtigt mange koncerter, alene og sammen med andre, i alt ca. 100 koncerter.

Anders-Nordin
2

Gruppen

Der er rigtigt mange dygtige Kyotaku spiller i Danmark. Vi mødes en gang imellem, men ikke efter et fastlagt program. Det kan være fra de uforpligtende møder til et arrangeret ”suizenkay” (blowing zen meeting) med gæster fra Japan. Det er ikke alle som ønsker at deltage i dette og det er også helt ok. Det er helt op til den enkelte spiller.

3

Undervisning/fløjter

Undervisning foregår individuelt og der tages udgangspunkt i den enkeltes behov og niveau. Kyotaku er en håndlavet fløjte og man kan sige at kvinder spiller en fløjte som er ca. 70 cm (2.3 Japansk mål) lang og herrer en som er ca. 79 cm (2.6 Japansk mål) lang, dette pga. afstand mellem hullerne og at kvinder normalt har lidt mindre hænder. Der findes alt fra begynderfløjter til mesterfløjter men vores erfaring er at det skal være gode kvalitetsfløjter med god lyd.

Hvis man har lyst at høre den gamle mester Koku Nishimura spille findes det en cd som er lavet her i Danmark. Indspilning er lavet med en spolebåndoptager i 1964 og fra de optagelser blev der lavet en cd i 1998.

Hør en del af “Ajikan” fra det album her:

koku-nishimura-CD-cover
4

Koncerter/workshops

Det kan være svært for den interesserede at få opleve Kyotaku ”live”. Derfor tager vi ud og spiller til forskellige arrangementer og hvis nogen har en idé er I velkommen at henvende jer. Man kan sige at Kyotaku passer til refleksion, meditation og stille stund. 

Vi ønsker jo også at andre skal få mulighed for at prøve at spille derfor ligger workshops også i vores interesse. Har nogen en idé er i ligeledes her velkommen at henvende jer.

 

Kontakt

Udfyld formularen for at kontakte Anders Nordin
Se også vores YouTube kanal